субота, 4. јун 2016.

Tokio/Izvanredan uspjeh dr Lazarevića - bliska saradnja sa profesorom Sunao Nakamurom, najpoznatijim svjetskim kardiologom

piše: Slobodan Vasković

Sunao Nakamura, Hiroyuki Shimokawa i dr Lazarević (sjede)
Ova zemlja ima šansu, jer je u njoj ostao još uvijek veliki broj stručnih ljudi, priznatih u cijelom Svjetu.

Jedan od njih je, svakako, i dr Aleksandar Lazarević, poznati banjalučki kardiolog, čiji su stručnost, znanje i profesionalnost prepoznati i priznati i u Londonu, Berlinu, Parizu, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu…, brojnim zemljama EU, SAD-u, Južnoj Americi… Sada i u Aziji, dalekom Japanu!

Doktor Lazarević je čovjek iz našeg grada, tih, povučen, nenametljiv, spreman pomoći svakom i to je ono što ga čini posebnim, kao i njegovi izuzetni uspjesi.

Jedno od najvećih priznanja koje je dr Lazarević dobio jeste višemjesečna edukacija kod profesora Sunao Nakamure, koji je No1 u Svijetu za najkompleksnije lezije u oblasti interventne kardiologije, takozvane hronične totalne okluzije (hronična zapušenja koronarnih arterija).

Da bi se uopšte došlo u poziciju edukacije kod profesora Nakamure potrebno je ogromno iskustvo i znanje i biti priznat u Svijetu. 



Dr Lazarević je na edukaciji u Tokiju (New Tokyo Hospital) od 06. maja pa do 03. avgusta ove godine.

Ova čuvena bolnica nalazi se u mjestu Matsudo, predgrađu Tokija, i kada je lijepo vrijeme iz nje se vidi planina Fudži, jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana.

Uspješno izvedenu operaciju rupture papilarnog mišića kod bolesnika sa akutnim infarkom miokarda (izvedenu 03.06.), najčuveniji japanski ljekari obilježili su zajedničkom večerom sa dr Lazarevićem. Kako je riječ o izuzetno rijetkoj operaciji, bolnicu je posjetio i predsjednik Japanskog  udruženja kardiologa Hiroyuki Shimokawa (Tohoku University)

Druženju su, između ostalog, prisustvovali i predsjednik Japanskog  udruženja kardiologa Hiroyuki Shimokawa (Tohoku University), koji sjedi odmah pored našeg kardiologa, a do njega je Sunao Nakamura, Lazarevićev mentor.

Hiroyuki Shimokawa jedan je od najrpiznatijih svjetskih stručnjaka, čija je specijalnost spazam koronarnih arterija. 

Interesantna je veoma i fotografija koja je ovjekovječila način na koji je dr Lazarević dočekan u New Tokyo Hospital u Tokiju!



Doktor Aleksandar Lazarević radi u svojoj privatnoj ordinaciji “Cardio” u Banjaluci.

(Bilo mi je pravo zadovoljstvo objaviti ove informacije o velikom uspjehu našeg sugrađanina.)