петак, 18. децембар 2015.

Nevidljiva Pekinška Patka, Strašni Sud i Čekić, Čvrsta Demokratija u SNSD i Vaskovićeve tviter nagrade

piše: Slobodan Vasković

Pitam se da li je Milorad Dodik u bjekstvu? Otišao je prvo u Sankt, pa u Peterburg, gdje nije napravio ništa, a onda produžio za Peking, gdje se od zagađenja ne vidi ništa. Ni Dodik. Peking je idelano mjesto da se sakrije. Nestane. Od smoga ga niko neće vidjeti.

Dodik u Pekingu
Onečišćenje je apsolutno, kao u respiratorima UBKC-a.

Iz vrha SNSD-a me ubjeđuju da nije pobjegao. Kažem Šteta. Oni ćute, ne komentarišu. Ćutanje je odobravanje. Ili, pak, strah, da će se zaista vratiti. A nigdje ispravnog respiratora, pa će Stanetić morati Dodika da oporavlja usta na usta.  

Dok Dodik u Pekingu izigrava Nevidljivu Pekinšku Patku, RS bilježi nove uspjehe: Gojko Vasić je potpisao Sporazum MUP-a sa Sipom, koji Sipa nije potpisala sa MUP-om. Što je za nastavak priče nebitno, jer čim je Vasić potpisao, onda je to istorija. Sipa ne mora ni parafisati, važno je da je RS opet pobijedila. Olovkom, a ne Olovom. Koje je džaba lio Milicajac Lukač sa Petlovog brda.

Ako Sipa uskoro ne potpiše Nevidljiva Pekinška Patka bi iz Pekinga mogla produžiti u Tokio, gdje ga sigurno čekaju zainteresovani investitori. Da im proda nevidljiva goveda sa Farmlanda.

Zar bi Japanci nasjeli na nevidljiva goveda? Ako su Srbi mogli na nevidljivi sporazum sa Sipom, što ne bi Japanci na nevidljiva goveda?! A tu je i Respirator Stanetić da onima kojim pozli odmah usta na usta. Što je srpski povratak korijenima medicine.

Dok pišem ove redove, čujem Krik sa Političkog Groblja! Stravičan. Hm, mora da je Ognjen Tadić stigao pred Strašni sud, gdje ga Sudije pitaju: Što si Slobi Vaskoviću ljubio ruke 28.08.2015. godine, u periodu od 14h25’ do 17h07’ u slastičarni D i usrdno ga molio da ne piše o dešavanjima u Gradskom odboru? I Don Slobo ti je dozvolio da mu ruku poljubiš, ali ti to nisi cijenio, već si Slobi Vaskoviću slagao da imaš većinu da izabereš onog Blanušu, pa je Slobo bio prisiljen da te raskrinka, kada je uvidio da nemaš i po čijem nalogu radiš! Govori Anđelo! 

Zatvorim prozor, da ne čujem krike. O političkim mrtvacima sve najbolje, to jedino mogu reći iz svoje pozicije Dona, dok krici jenjavaju.

Uperim durbin ka PDP-u i uvidim da se Branislav Borenović čitava 24 časa nije udario nijednim Čekićem po glavi. Niti izvršio ijedan politički suicid. Niti sebi počupao nokte. Odlična stvar, iako sumnjam da će prestati sa samoranjavanjem i samopovređivanjem. Čekić mu je baš udario u glavu. Daj Bože da se ne dokopa Malja.

A na Malj je naletio Dušan Čaić, iz SNSD. Odalamio ga je Puger, iz SNSD. Nije Čaić ni na pod pao, a već je Stantić usta na usta. Nema šta, SNSD je zdravstvo doveo do savršenstva.

I unutarstranačku demokratiju: Ne tuče ih više samo Dodik, već i Puger. Istine radi treba reći da Dodik već godinama potčinjene tuče laptopom, što svjedoči da je na višem tehnološkom nivou. I da je zaista napredovao od 1999. kada je tadašnjeg ministra zdravlja Željka Rodića onesvijestio jednim šamarom. Al' momačkim, sa kuka. Rodić je htio prevariti Japance, a nigdje u blizini nije bilo Stanetića da usta na usta. 

Čini mi se da je Puger stara škola, ne vjeruje on u novotarije, već pljune u šake, pa… Koliko je Čaić cvilio, dobro je da ga Puger, što bi rekao Conja Pejaković, nije “priklao”. Da se ne muči. 

U Banjaluci je vedro, što je siguran znak da se Dodik i dalje krije u Pekingu. 



To je odlična prilika da proglasim dobitnike mojih nagrada za tviteraše.

Ja, kao Don i kao Žiri i kao Publika koja glasa, odlučio sam da dodijelim nagrade u osam kategorija.

Proglašavam:


  • Tviter KING godine @ZapratiMe
  • Tviter KRITIČAR godine @Kuruzovina
  • Tviter DAMA sa stavom i kamelijama godine @wsZuta
  • Tviter RAZBIJAČ TABUA godine @SrkiPuhalo
  • Tviter CINIK godine @NedeljkoPandza
  • Tviter OPOZICIONAR godine @nadacvoro
  • Tviter NADA godine @Graja17
  • Tviter MAJKA TEREZA godine i dogodine @VasicRajko