уторак, 25. март 2014.

Gladović: Ubice Bude Stankovića su mi pucale u usta


piše: Slobodan Vasković

Intervju sa Ljubom Gladovićem, vlasnikom firme “Makroprom”, napravio sam u oktobru 2007. godine na Rabu.
Gladović je govorio o optužbama da je njegova firma “trovala građane”, ali
i o svom sukobu sa Budimirom Stankovićem i Vojislavom Janjošem.

Gladović je tvrdio da ga je Milan Tegeltija, tadašnji zamjenik tužioca i sadašnji predsjednik Osnovnog suda, progonio (krajem 2004.) po nalogu Janjoša i Stankovića, a sve zbog prijedorske “Trgoprodaje”.

Tu firmu oteo mu je Stanković, a njen jedan dio prodao je Geodetskoj upravi. Prevarom je od Geodetske uzeo 1,5 miliona maraka avansa (koji nikada nije vratio), jer nije prikazao kupcu da je firma pod višestrukom hipotekom. Samim tim, nije mogao da je proda. Tihomir Gligorić o tome je javno govorio, nakon što ga je Stanković prošle godine smijenio sa čela RUGIP-a.

Gladović je u intervjuu rekao da mu je Budo Stanković, zbog “Trgoprodaje”, poslao profesionalne ubice, koji su mu pucali u usta u njegovom stanu u Zagrebu. Atentat se dogodio jula 2005. godine.

Tegeltija nikada nije podigao optužnicu protiv Ljube Gladovića. Nakon što je napustio tužilaštvo, ostavio je taj predmet potpuno nesređen. Tek prije tri mjeseca, devet godina nakon što je Tegeltija počeo da istražuje poslovanje “Makroporma”, tužioci Tužilaštva u Banjaluci podigli su optužnicu protiv Gladovića. Optužnicu je Sud potvrdio

Pogledajte video:



Vezani tekstovi: