понедељак, 14. мај 2018.

Nenad Nešić - Novi Kralj nepotizma Sarajevsko-romanijske regije

piše: S.V.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” postao je novi Kralj nepotizma na Sarajevsko-romanijskoj regiji.
Nešić: Kratak predah izmešu silnih obaveza

Uspio je na funkcije postaviti svu bližu rodbinu, a u  narednom periodu slijedi upošljavanje šire familije.

Nešić je za svog savjetnika postavio Mlađena Božovića, sa kojim je u rodbinskim vezama, preko brata Predraga.

Božović je ranije optuživan za korupciju i fizičke napade na uposlenike Fonda za povratak, gdje je bio direktor.

Božović je veoma sposoban, jer osim savjetničkih poslova za Nešića prima platu i u “Elektrodistribuciji” Pale, iako nikada ne dolazi na posao.

Nešićev otac Rade dobio je od sina odborničko mjesto u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo (odbornik DNS-a); Nakon toga kreće prava karijera pa je Rade postavljen i za odbornika u Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Na poziciju izvršnog direktora za finansije u Zavodu za zapošljavanje zaposlio je Svjetlanu Lučić, majku svog kuma Mladena Lučića.

Mladen Lučić je jedan od čuvene “Braće Bing” koji i dalje haraju Istočnim Sarajevom, a sa Nešićem je oteo milionske svote preko firme “Legend”, prodajući so za puteve putarskim firmama u RS, po paprenim cijenama.


U Rektorat u Istočnom Sarajevu zaposlio je Dobricu Lučića, oca kuma Mladena.

Strateško raspoređivanje kumova je nastavljeno postavljenjem u
Upravni odbor u Komunalnom preduzeću Istočno Sarajevo, gdje je imenovana Svjetlana Lučić, ali i Nešićev rođeni brat Predrag.

Kumovi i Kume su prioritet za Nenada Nešića, DNS-ovog Kuma iz Istočnog Sarajeva: na poziciju direktorice obdaništa u Istočnom Novom Sarajevu progurao je kumu Maju Pandurević. 

Inspekcija je naložila smjenu Kume, jer ne ispunjava uslove za tu funkciju, nakon čega ona podnosi ostavku. Traći se za nju novo radno mjesto.

Nešić je mislio i na još jednog Kuma - Aleksandra Glavaša, koji je imenovan za predsjednika Skupštine Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Glavaš je pripadnik krimorganizacije “Braća Bing”.

Našlo se posla i za njegovu suprugu - obdanište je posebno interesantno Nešiću.

Mislio je i na rođake, pa je Slađana Nešić dobila poziciju u Republičkom inspektoratu.

Za sve navedene pregalačke napore, Nešić je dobio i nagradu - Povelju opštine Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa Željkom Cvijanović, premijerkom.

“Smatram da umjeren broj priznanja koja se dodjeljuju pokazuje da nije lako dobiti nagradu opštine Istočno Novo Sarajevo i smatram da upravo to daje vrijednost ovim priznanjima”, maliciozna je izjava Nešićevog kuma Glavaša. 


Kralj nepotizma Nenad Nešić nastavlja sa preuzimanjem poslova Zavoda za zapošljavanje, što je i logično, jer je uspješniji od njih u zbrinjavanju nezaposlenih.