четвртак, 2. новембар 2017.

Pavić (privremeno) zaustavio osipanje DNS-a u Prijedoru

piše: Slobodan Vasković

Marko Pavić uspio je da zaustavi odlazak tri odbornika DNS-a iz te stranke u Prijedoru, tvrde izvori iz vrha Demokratskog narodnog saveza.

Prema njihovim riječima, Pavić je prethodnih dana obavio intenzivne razgovore sa odbornicima koji su već bili u odlasku iz te stranke i trojicu njih, od četvorice koji su namjeravali da napuste DNS, uspio je da ubijedi da ostanu.

“Samo jedan je upitan, ali se nadamo da će i on odlučiti da ostane, uprkos unosnom ugovoru koji mu je ponuđen za apoteke”, kažu moji sagovornici.

Nedano sam objavio da je SNSD-e pripremio udar na DNS i dogovorio da četvorica odbornika DNS-a napuste tu stranku i pređu u neku od manjih, kombi, partija, formiranih u poslednje dvije godine, koje partija Milorada Dodika kontroliše.

Uz četvoricu članova DNS-a, i jedan odbornik iz opozicione SDS trebalo je da napusti taj klub i pređe u kombi partiju pod Dodikovom kontrolom. Nakon toga, DNS je trebalo da bude spremljen u opoziciju.

Pavić je, zasad, uspio da se odbrani u Prijedoru od ataka SNSD-a, ali izvori iz najjače stranke u RS i dalje tvrde da cijela ova priča nije završena i da će imati epilog koji ide u korist njima, a ne Paviću.

Prijedorski udar SNSD-a na DNS sastavni je dio sukoba ove dvije stranke, što bukti otkako poslanici Marka Pavića nisu podržali prodaju rudnika Ljubija.

Nakon tog javnog poraza, Dodik je odlučio da se obračuna sa Pavićem i čini sve da DNS oslabi do mjere da SNSD-u ne bude potreban za vršenje vlasti na bilo kom nivou.