субота, 14. октобар 2017.

Dodik nikako da se pronađe na Čistini

piše: Slobodan Vasković

Opozicija je, bar tako djeluje, napokon shvatila: "Ekstremistan" je mjesto u kojem živimo; "Crni labud" uništava sve; Jedini način da se to spriječi je jasan, čvrst, tvrd, nemilosrdan... odgovor!

I razumijevanje da ništa, ali baš ništa, nije onako kao što to generatori "Crnog Labuda" žele da predstave; Sve to ne vrijedi ništa, jer ništa od toga nije istina.



1.
Milorad Dodik, Crni Labud, srpske politike, ne snalazi se uopšte na Čistini. Gdje ga je istjerala Opozicija jednim jedinim čvrstim stavom - zahtjevom da se poštuju Odluke Narodne skupštine RS, samim tim i sprovođenje referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

2.
Dodik se na Čistini izgubio - Predsjednik Male Grupe Građana Opasnih Namjera istovremeno se krije iza Opozicije, tražeći njihov pristanak za održavanje Referenduma i istoj toj Opoziciji daje ultimatum od deset dana za izjašnjenje o referendumu!!! Plus nebuloze o vlastima RS u formatu NVO koja prikuplja pola miliona potpisa; Otužni spinovi Tužnog Pjeroa!

3. 
Postoji li za Dodika institucija Narodne skupštine RS, u kojoj je izglasan Referendum? Ne postoji,  a stavljanje Opozicije i njihovog stava iznad Odluke parlamenta mjera je Dodikovog straha; I to povelika, jer predimenzionira Opoziciju i potpuno minimizira Skupštinu.

4.
Dodik, poput slijepca, luta Čistinom, pokušavajući relativizacijom politike (može i ovako i onako i gore i dole, samo da je on u sedlu) spasiti svoju nespasivu poziciju: U ovoj bitki on je već Poražen. I nikakvo gordo posrtanje, sastanci bez dnevnog reda, zasipanje javnosti rafalima besmislica… ne mogu taj politički, vrlo težak, poraz prikriti.

5.
Crni Labud, izdižući Opiziciju iznad parlamenta, nije samo obesmislio instituciju Skupštine, već i samu politiku.

Po njegovom principu, On sutra može izaći u javnost i, hipotetički, nakon održanog referenduma izjaviti da njegovi rezultati ne važe, jer se njegov komšija nije pojavio na glasanju. Ili bilo ko.

6. 
Dodikov novi politički pristup nosi i moguću ucjenu da “poznati” tviteraš Trivić treba prestati od crvljivog brašna, punog larvi i dijelova insekata, praviti hljeb i kifle ili referenduma neće biti; A sve će se komisijski utvrditi.

7.
Moguće je da, u skladu sa njegovim nakaznim pristupom politici, koji je najprizemnija relativizacija svega, zatraži da Nedeljko Pandža bude odblokiran od Četvorke ili referenduma neće biti! 

Uzgred, čestitke Pandži na Kolekciji; Ne bi bilo loše da organizuje izložbu. 

8. 
Crni Labud nema više nijednog asa u rukavu; Čak ne pomaže ni da vječni sluga svakog Režima Brane Božić napiše i Četvrto pismo Trampu, objavi u NIN-u “informaciju” o tome i da se spinuje kako Dodik, samo što nije, umakao sa Crne liste - bar u ono Trivićevo brašno puno larvi, insekata i ostale pogani, slične njegovom vlasniku.

9.
U prilog tome ide i njegova potpuna izgubljenost, dezorijentisanost i gubitak svakog kontakta sa stvarnošću u drugim ravnima, koja se ogleda u tome da je Donalda Trampa stavio ispod Stejt Departmenta, a Morin Kormak iznad američke vlade.

Uzgred, bilo mi je pravo zadovoljstvo nedavno nasamo razgovarati za g. Kormak, američkom ambasadorkom u BiH i najmoćnijom osobom Svijeta, u izboru Milorada Dodika.

10.
Opozicija je razbila Dodika samo jednom mjerom - ekstremno poštenim odnosom prema institucijama, Narodnoj skupštini RS i zahtjevom da se njene Odluke poštuju.

Samo ta mjera pokazala je svu trulost Sistema, razrušenost institucija i dovela Dodika do političkog poraza.

11.
Pokazala je i njegov kukavičluk, crvlljiviji od brašna “uglednog” tviteraša Trivića, jer Dodik, koji je stavio Većinu u NSRS iznad svega, sa tom Većinom ne smije sprovesti Odluku koju je Većina donijela. Iako, kako tvrdi, ima natpolovičnu podršku u  biračkom tijelo - Sam SNSD ima, kako istraživanja tvrde, 53 posto, DNS - 8 posto, a  ni SP nije ispod 3 posto! 

Šta će mu Opozicija nakon ovakvih rezultata?!

12.
Posrtanje će se nastaviti, jer Dodik nema kud, a referendum ne smije da sprovede; Konačno je počeo da jede ono što je zakuhao; do mjere davljenja!

13.
Crni Labud je u Ekstremistanu proizveo potop politike, njen nestanak, sublimirao je sve u sebe i sopstvene interese i nakon svega preostaje samo Gola Sila. I Golo Nasilje.

P.S.
Ukoliko pojedini pripadnici MUP-a RS, po nalogu Dragana Lukača i još nekolicine visokih funkcionera SNSD-a, nastave sa prijetećim akcijama prema meni, širenjem mržnje na društvenim mrežama, karakterizacijom da sam Neprijatelj RS…, čime prizivaju fizičke atake, moraću preduzeti drastične mjere da se zaštitim. Zato poslednji put upozoravam odgovorne u MUP-u RS da prestanu sa svjesnim, namjernim, ogavnim, javnim širenjem mržnje protiv mene i članova moje najuže porodice, sa beskrupuloznim napadima i to preko pripadnika te institucije!