среда, 8. март 2017.

Kako se kalio dekan Ćeranić: Univerzitet u Banjaluci “naučno” dokazao da je Vasković Vehabija, “Miroljub” Mataruga potvrdio tu vehabijsku tezu

piše: Slobodan Vasković 

Malešević, Lukač, Mataruga i Ćeranić
Nakon inauguracije Predraga Ćeranića u v.d. dekana Fakulteta bezbjednosnih nauka i spiska njegovih “naučnih” radova, na osnovu kojih je stekao tu visoku poziciju, sasvim je razumno upitati se da li je Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjaluci, ekvivalent Miroljuba Petrovića, “doktora” prirodne medicine, poznatog po svojim “antisatanističkim”, anticivilizacijskim stavovima.

“Dr” Petrović, između ostalog, predlaže izgradnju Poligona za Kamenovanje Satanista u Borči, kod Beograda (spaljivanje nakon kamenovanja u šinteraju-Borča), a kao način rada Izvršiteljima Kamenovanja preporučuje tehnike ISIL-a. Kojima se Izvršitelji mogu podučiti, prema “naučnom” Petrovićevom mišljenju, gledajuči video-materijale i fotografije egzekucija koje vrše ISIL-ovci.

“Satanisti” su u Petrovićevim očima svi oni koje on navede kao Neprijatelje Srba. Spisak je pogolem.

Ćeranićev spisak Satanista
Jedan takav spisak upravo je poslužio rektoru Univerziteta u Banjaluci Milanu Matarugi da Predraga Ćeranića inauguruiše u v.d. dekana FBN-a u Banjaluci, dok je drugi razlog, kako je Mataruga naveo, to što je “Ćeranić htio da bude dekan”.

Ovdašnji Miroljub (Mataruga) gotovo da je prevazišao svog uzora “Dr” Petrovića.

Mataruga je Ćeranićeve tekstove, pune mržnje prema svim kritičarima Režima, Savezu za promjene, Zapadu…, objavljene u listu “Press”, kao i na portalima “Fond strateške kulture” i “Pravda” prihvatio/vrednovao kao naučne radove.

Iz izvještaj Komisije, koja nije bila ni kompetentna za odlučivanje o dekanu, uočljivo je da je Ćeraniću, mimo Zakona i Pravilnika, vrednovano 130 novinskih članaka kao naučni radovi.

Čak je i jedan Ćeranićev intervju vrednovan kao naučni rad i dobio je za njega 2 poena, od ukupno 327 bodova koliko je skupio i postao v.d. dekana.

Ćeranić “naučno” dokazao da je Vasković Vehabija
Ćeranić je dva boda dobio i na “naučnoj obradi” potpisnika ovih redova u svojoj škrabotini “Ruski specijalci u Banjaluci i njihovi domaći protivnici”.

Ja, Slobodan Vasković, nepoznatim naučnim metodama, koje su primijenjene na meni i mojim tekstovima, u Ćeranićevom “naučnom” radu označen sam: 1) Eksplicitno kao Pero Luković; 2) Eksplicitno kao Momo Joksimović; 3) Implicitno kao Vehabija, da bi se, metodologijom svojstvenom Ćeraniću i MatarugiMiroljubuPetroviću ustvrdilo i to eksplicitno da sam pod 4) rado viđen gost na prijemima koje američka ambasada organizuje u Banjaluci.

Čitav pomenuti “naučni rad” pada na tački 4., jer sam rado viđen gost i na prijemima koje američka ambasada organizuje i u Sarajevu, tako da je jasno da “Istraživač” Ćeranić nije ovaj  “naučni” rad sproveo temeljno, nije istražio sve aspekte prijema, njihovu rasprostranjenost, kako geografsku, tako i svaku drugu; Nema ni riječi o Prototipu Gosta na tim prijemima, posebno ni slova šta se služi kao iće i piće.

Dalje, Ćeranić “Istraživani Subjekt Vasković” implicitno dovodi u vezu sa Vehabijama, jer Subjektove tekstove prenosi “Saff”, za koji navodi da je “najčitaniji i najpoznatiji vehabijski portal”.

Vasković na Miroljubovom Poligonu
Implicitni Vehabija Vasković, zaključak je, treba završiti na Miroljubovom Poligonu za Kamenovanje kao Satanista, a Momci koji kamenuju mogli bi biti i sam Rektor Mataruga, edukovan na video snimcima i fotografijama egzekucija u režiji ISIL-a, zajedno sa članovima Komisije, koji su “naučnika” Ćeranića predložili za v.d. dekana!!!

Uputio sam pitanja MatarugiMiroljubuPetroviću, putem SMS-a, da mi objasni kojim “naučnim metodama i metodološkim pristupima” je Ćeranić došao do navedenih zaključaka, ali odgovor od Miroljuba Mataruge nisam dobio.

Čak sam ga i pozivao, ali telefon je samo zvonio i zvonio i zvonio…

Shvatio sam da Rektor izučava video zapise i fotografije, uzvikujući po uzoru na svog idola “Dr” Miroljuba: Mač, bre, Bato! Mač!

Izvinjenje
Očekujem da mi se Rektor Mataruga javno izvini, jer je priznao laži, klevete i objede kao naučni rad i doveo me u realnu opasnost da budem kamenovan, odrubljene glave, strijeljan, mučen, razapet…, jer sam Implicitni Vehabija, što je, kako je on prihvatio, potvrdio i “Saff”, prenošenjem mojih tekstova!

Očekujem da mi se Rektor Mataruga javno izvini, jer me je Univerzitet u Banjaluci, koji bi trebao biti nezavisan, zahvaljujući njegovoj zavisnosti od politike, javno deklarisao kao Neprijatelja Srba, Rusa, Rusije, Srbije, Republike Srpske, Dragana Lukača, Željke Cvijanović, Ruskih Specijalaca, Specijalnih jedinica RS i Srbije…, što nije istina. 

Ž. Cvijanović i S. Vasković u društvu obožavalaca
Lično se smatram njihovim prijateljima, sa akcentom na Lukača i Specijalce. 

Ž.C. smatram prijateljicom i posjedujem zajedničke fotografije sa njom! 

Očekujem da mi se Rektor Mataruga javno izvini, jer sam bio Subjekt neuspjelog eksperimetnisanja Režima da od Ćeranića napravi bar donekle suvislog skribomana, i to bez moje volje i htijenja. 

Očekujem da se Rektor Mataruga javno izvini svima, kompletnom Društvu, jer je kao naučne radove prihvatio proseravanja o Obojenim revolucijama, Hibridnim ratovima; Jer je Jezik Mržnje inaugurisao u Naučni Jezik; Jer je Targetiranje Nepodobnih okarakterisao kao Nauku, koja zaslužuje najviše akademske funkcije.

Ćeranić potvrdio da je Sorošev Plaćenik
Važno je navesti još nekoliko oblasti na kojima je Ćeranić dobio bodove neophodne za titulu dekana: Tri boda je dobio, jer je 2007. godine bio angažovan “kao istraživač u studiji koja se bavi radom agencija za provođenje zakona u BiH, sa posebnim osvrtom na položaj službi bezbjednosti”.

Studiju je, kojeg li iznenađenja, radio za Transparency International (TI BiH)!!!

Jedan od finansijera TI BiH je i Fond Otvoreno Društvo, iza kojeg stoji Džordž Soroš, koji je Glavni Negativac u brojnim “naučnim radovima” Ćeranića; Tu je i podrška USAID-a i NED-a, američkih organizacija, plus podrška Evropske komisije, koje Ćeranić em “naučno”, em “satire”.

Da ne povjeruješ: Ćeranić je od Soroša uzeo pare da bi ga kritikovao! I optuživao za Obojene revolucije i Hibridne ratove i za sve što mu je palo na um…

Neko će reći da je Ćeranić shvatio! Hehehehehe…

Ćeranić je javno priznao da je Sorošev Plaćenik. Hibridni i Obojeni!

Dvica od Radovana
Ćeranić je dva boda dobio objavljujući “naučne radove” u SNSD-ovom glasilu “Argumenti”, potom još dva boda za “naučni tekst” - “Savez za promjene u kontekstu obojenih revolucija”. 

Dva Velika Boda dobio je i za potvrdu da ga je Radovan Karadžić Ukazom Predsjednika Republike 1993. odlikovao Ordenom Miloša Obilića, dok ne piše ništa koliko je dobio bodova učestvujući u naporima da uhapsi Karadžića.

Budimo realni - nije do Ćeranića; Tip je bolesno ambiciozan i tu nema popravke.

Do Mataruge je koji je ovim potezom uništio i zadnju mrvu slobode Univerziteta, imenujući šarlatana za dekana. 

Mataruga je mnogo opasnijni od Miroljuba Petrovića, čijim psihotičnim “naučnim” radovima i dokazima se može i gorko nasmijati, podvodeći ih pod Najcrnji “humor”; Petrović je samostalni strijelac; Mataruga je opasan, jer je na čelu Univerziteta i spreman je na njegovo satiranje i najcrnju zloupotrebu u propagandističke svrhe jednog opasnog ubilačkog Režima!



четвртак, 07 април 2016 (fsksrb.ru)

ПРЕДРАГ ЋЕРАНИЋ

Сарадња полиција РС и Русије у вехабијским структурама створила очекивану зебњу и забринутост. Али не само код њих

Дан полиције у Републици Српској обиљежава се 4. априла као сјећање на конституисање Министарства унутрашњих послова Републике Српске сада далеке 1992. године. Свечаност обично почиње одржавањем парастоса погинулим припадницима Министарства а затим се одржи показна вјежба Специјалне јединице, коју прати пуцњава, употреба димних бомби и звук хеликоптера. Након тога, у амфитеатру Високе школе унутрашњих послова одржи се пригодна свечаност, министар подијели признања заслужним полицајцима а свечаности присуствују највиши званичници Српске.

Тако је било и ове године, с тим што је први пут међу присутним званицама била и делегација Министарства унутрашњих послова Руске Федерације, предвођена Олегом Анатолјевичем, Барановом, замјеником начелника Главне управе МУП града Москве [1], која је у оквиру тродневне посјете МУП Српске присуствовала обиљежавању Дана полиције.

Руску делегацију примио је предсједник Српске Милорад Додик, а са делегацијом руског МУП састала се и предсједница Владе Жељка Цвијановић. Предсједник Српске је информисао делегацију МУП Русије да је у току процес опремања полицијских структура Републике Српске како би оне могле на најефикаснији начин одговорити на глобалне изазове попут тероризма. [2] Предсједница Владе истакла је значај потписаног Меморандума о разумијевању између МУП Републике Српске и Главне управе МУП Руске Федерације за град Москву, нагласивши да је за успјешну борбу против тероризма и свих облика криминалитета неопходно међународно повезивање полицијских институција те размјена информација и искустава које представљају узајамни интерес. [3]

САРАДЊА КОЈА ЈЕ СМИРИЛА ГРАЂАНЕ РС
Делегација МУП Републике Српске, коју су предводили Драган Лукач, министар, и Гојко Васић, директор Полиције РС, одржала је састанак са делегацијом МУП Руске Федерације, на којем су договорени конкретни облици сарадње у више праваца. Можда један од најзначајнијих облика сарадње је обука Специјалне јединице МУП РС и Јединице за подршку у центрима за обуку Руске Федерације као и долазак руских инструктора у РС. Лукач је истакао да је задовољан због конкретизације сарадње јер је споразум потписан још прошле године, те да су у току састанка разговарали и о облицима заштите од тероризма и сајбер-кримина, који ће умногоме помоћи Полицији РС. [4]

Медији су посветили прилично пажње договореној сарадњи полиције Српске са полицијом Руске Федерације, што је у околностима терористичке пријетње, која је перманентно присутна у Босни и Херцеговини, очекивано. Не треба пуно објашњавати да је вијест о руско-српској сарадњи у сфери безбједности код грађана Српске унијела одређену релаксираност, што се не може рећи за Федерацију Босне и Херцеговине, гдје је само константована, док је у вехабијским структурама створила очекивану зебњу и забринутост.

Један од оних којима се то није допало био је Слободан Васковић, уредник једног читаног бањалучког блога, препознатљив по подметању неистина и рјечнику који се не користи ни у кафанским свађама. Његов стил подсјећа на извјесног Мому Јоксимовића, који је крајем 90-тих уређивао лист Прст, за који је важила општепозната оцјена да представља дно дна. Разлика између Јоксимовића и Васковића је једино у томе што је Васковић редовна званица на свим пријемима које Америчка амбасада одржава у Бањој Луци. Као илустрацију за Васковићево „новинарство” могли бисмо навести Петра Луковића и његове Е-novine.

У тексту под називом Креирање малог Путина у РС увелико у току; Милитаризација Муп РС Васковић се, поводом боравка руске делегације у Бањој Луци обрушио на министра Лукача, оптужујући његове сараднике да Лукача припремају за будућег предсједника Владе Српске. „То што је Додик одустао од смјене Жељке Цвијановић ни најмање није успорило напоре ’савјетничке групе’ на инаугурацији Лукача, у коме они виде ’Малог Путина’. Рад на припреми Лукача за премијера увелико је у току”, пише Васковић, који покушава да поремети односе између министра Лукача и премијерке Цвијановић.

ДОМАЋЕ ВЕХАБИЈЕ
У даљем тексту Лукач се оптужује да милитаризује Српску кроз најављено формирање резервог састава полиције. Међутим, оно што Васковића највише боли, објашњава на крају: „Током последње посјете Москви Лукач је договорио набавку опреме и оружја као и специјалну опрему која има додатне садржаје за успјешну физичку и менталну припрему припадника специјалне полиције по принципима на којима се обучавају руске специјалне снаге (набавка разних 'комора' у којима се изводе ове врсте обуке). Иако у МУП РС наводе да још увијек не стиже никаква опрема из Русије, моји извори тврде да је дио за потребе специјалне јединице МУП РС већ стигао, а њихова досадашња опрема ће бити распоређена, како је предвиђено, у резервни састав МУП РС.”

Руски дух неће плашити само вехабијске структуре, које у БиХ постају све организованије кроз мрежу параџемата, из којих се, према тврдњама поглавара Исламске заједнице БиХ Хусеина Кавазовића, излегла „идеологија текфира, подлога на којој су израсли монструми који на ратиштима Блиског истока чине злодјела, која са учењем ислама немају никаква додира и која нису виђена у четрнаестостољетној повијести муслиманске праксе“ [5]. Бојаће га се и други.

И да напоменем, Васковићеве текстове ревноснo преноси најпознатији и најчитаније вехабијски портал Сафф.