уторак, 7. фебруар 2017.

Dodikov sin na Dan Republike (09.01.) dobio Ugovor od pola miliona KM

piše: Slobodan Vasković

Dan Republike Srpske, 09.01.2017. godine, bio je veoma unosan za porodicu Dodik. Ne zbog “pompezne” parade, koja je organizovana u Banjaluci, već zbog veoma unosnog Ugovora koji je firma “Prointer” potpisala sa Vladom Distrikta Brčko. 

Ugovor je vrijedan 508.846 KM, potpisan je 09.01. ove godine, a odnosi se na održavanje računara, računarske i uredske opreme, za potrebe institucija Vlade Brčko distrikta 

Suvlasnik firme “Prointer” d.o.o. je Igor Dodik sin Milorada Dodika i on je, očito, iskoristio situaciju da je 09.01.2017. bio radni dan u Distriktu, te je ugovor potpisan. 

Već sam objavio da je “Prointer” d.o.o. Banjaluka osnovan 28.04.2015. godine, a suvlasnici su “Prointer IT solutions services d.o.o. Beograd”, te Dejan Ilić i Siniša Mijatović, aktivisti SNSD-a iz Zvornika. 

Stvarni vlasnici firme “Prointer” d.o.o. su Igor Dodik, sin Milorada Dodika i Slaviša Kokeza.

(Nakon što sam objavio ove informacije u avgustu prošle godine dobio sam vrlo ozbiljne prijetnje iz Beograda, jer sam dirnuo u osinjak).

Kokeza je i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, visoki funkcioner srbijanskog SNS-a i jedan od najaktivnijih Dodikovih lobista kod Aleksandra Vučića. Vrijeme je pokazalo da je sve vrijeme lagao Vučića o stvarnim Dodikovim namjerama, pa je srpski premijer od sebe potpuno udaljio lidera SNSD-a.