уторак, 22. децембар 2015.

Moždani udar i druge priče

piše: Slobodan Vasković

Već se brinem da li će se Dodik vratiti u RS. Gluvario je u Sankt Peterburgu, pa mu je Predrag Bubalo organizovao i gluvarenje po Kini.

Bubalo je bivši ministar u Vladi Srbije, kojem sude za pljačku 5,7 miliona evra. Fino društvo.



Dodika su Kinezi primili u nekom špajzu, jedva je stao u njega. Kinezi imaju baš male špajze. Odatle se Dodik javio uživo, po glasu mu se osjetilo da su ga uhvatila leđa. 

Iz špajza je jedva maknuo, pa je trenutno u Beču. Imam osjećaj da mu se kući ne dolazi, ali mu se ni vani ne ostaje. Istrage oko Hypo baš su uzele maha: 168 istražilaca, a i krediti u BiH/RS se pretresaju. U Sloveniji baš horgaju oko Portoroža.

Ako se vrati, valja mu do Mrde: Da ga zamoli da se sam smijeni, kako Željka ne bi poslala “Snage”! Željka je spremna za Strujni udar. Dosta joj je Mrdinog Pomračenja, hoće da joj prosvijetli. Svijeću bi držao Neško.

Valjda Željka neće pokušati Moždani udar, tako što će lično nazvati Mrdu i popričati sa njim. Teško bi to i jači od Mrde izdržali. 

Ivanić je baš blizu izlivu Politike u Mozak, čim pregovara sa Dodikom da postane Marko umjesto Pavića. Kako bi zaposlio besposlene PDP-ovce. Koji kradu ćilime da bi preživjeli.

Pregovori su u toku, a potiče ih i izvjesni Džonatan Mur. Sjećate se Mura, to je onaj tip iz bircuza “Kaldera”, gdje je sa Dodikom pravio strategiju “Kako nakon odluke NSRS o prekidu saradnje sa Sipom i Tužilaštvom BiH”!

I onda su skontali, čim je NSRS donijela odluku o prekidu, Mur je otrčao u Sarajevo da predloži smjenu Željke kao kaznu za Dodika. 

Izvrsna zamisao: Dodik bi bio heroj, Željka bi se “otimala” mjesec dana, a onda bi se “Heroina” povukla kako ne bi smetala. Dodik bi  se tako riješio Željke i otvorio prostor Ivaniću. 

Mur baš voli Dodika, čim misli da su Stranci baš takvi levati da prihvate njegove glupe prijedloge.

Stranci su Džonatana nabili nogom, što je Mura bacilo u depresiju, Željku na Mrdu, a Ivanića natjeralo da baci Borenovića pod voz. Javnosti.

A Ivanić je baš sve fino pripremio: iz vrha stranke maknuo je sve antiesenesdeovce - Radovanovića, Tešanovića, Delića…, primirio je Vučurevića. Dobro, maknuo je i Đerića, ali kome je još do Naivnog Đere.

Crnadak je zaboravio da Režim postoji, nigdje kritike, bavi se zapošljavanjem. Kako bi prestala krađa ćilima. I tapiserija. Posebno alata-Čekića.

Dobro, ne treba kritikovati previše Crnatka; On je baš bez karaktera, a i nije neke političke pameti, pa mu se sve čini super što Mlađo predloži. I ajvar sa sarmom. 

Milicin Mali Netjak iz Bijeljine već se vidi kao ministar, žurka svake hefte, slavi se. PIO plaća, iako penzije kasne.

Sad se sve to krčka, Bosić je shvatio kakva je čorba u kotliću, pa je pripremio Ivaniću zapršku, Čavić je zadužen za biber, a Raskomadani Borenović i dalje misli da je predsjednik PDP-a. Đepeto ga je baš dobro ishoblao. 

Šta će biti dalje? Jedino je sigurno da će Stanetić nastaviti da truje u UBKC-u, a sve ostalo je otvoreno. Kao istraga protiv Dodika o vili u Beogradu! 

P.S. Pero Đokić je u bjekstvu, sa Lopate Grobaru Milakoviću, kojem nije dozvolio da postane predsjednik GO SP Banjaluka. Milaković se kune da će  Pero završiti kao Đenka.