петак, 16. октобар 2015.

Bjelosvjetski prevaranti partneri RS



Piše: Slobodan Vasković

Add caption
„Faktor“, dvonedeljnik, objavio je 28.09. o.g., da nijedna banka u Srbiji nije htjeda da otvori transakcioni račun firmi TS Imperial kliring haus, među njima i „Sberbank“.

TS Imperial kliring haus je jedna od kćerki firmi „Imperial Trust Fund“ koji raspolaže novcem sumnjivog porijekla.

Riječ je o Fondu, registrovanom na Floridi, iza kojeg, navodno, stoji ruski novac.

Milorad Dodik prodao je Banku Srpske tom Fondu, potvrdili su mi izvori iz te finansijske institucije.

Potvrđuje to i informacija da je u Banci postavljen Prokurista, bez čijeg potpisa više ne može biti donesena nijedna odluka.

Ranije sam objavio da su čelni ljudi ovog fonda Konstantin Sergej-Vostrikov i Karlos Estevez, dok „Faktor“ navodi još imena Dragana Markovića, Denisa Baha, Samika Alhalabija i ističe da su prijavljeni na Kipru.

Za Vostrikova “Faktor” navodi da je učestvovao u bankarskim prevarama građana Rusije.

Karlos Estevez nije nikakav kolumbijac ili urugvajac, već Zoran Marković, Srbin sa Kosova. Već ta činjenica da je Marković iz nekog razloga postao Estevez sama po sebi čini cijeli posao vrlo maglovitim.

Imperial trust fond stoji i iza Global Bancorp Commodities & Investment (GBCI) investicionog fonda čije je sjedište u trgovačkom centru na Floridi. Od tog Fonda Vlada RS će se, na osnovu svoje odluke zadužiti 300 miliona dolara.

“Faktor” je još naveo da će “Banka Srpske” biti kupljena ne novcem, već dragocjenostima (zlatnim polugama, dijamantima), te da će na taj način biti isplaćen i kredit od 300 miliona dolara.

Ovaj list je još naveo da su narečeni u Srbiji osnovali firmu, čiji je kapital 500 evra, dok su u Sloveniji osnovali preduzeće, čiji je kapital 7.500 evra.

Tokom korespondencije sa Bankon Srpske, predstavnici „Imperial Trust Fund“ sve vrijeme su dostavljali nevalidnu dokumentaciju.