петак, 7. август 2015.

Vaskoviću 9 miliona; Dobojski Kralj kocke; „Crni bombarder“ u Drvaru

Piše: Slobodan Vasković

I na vrućini ljudi čitaju. Tako i moj blog, pa je „Sa druge strane“ do današnjeg dana stupilo 9.029.422 posjetioca. Nije loše za jednog sredovječnog tipa poput mene. Štaviše, nazvao bih to odličnim rezultatom. Jer me niko neće pripupitati za "prvi milion".
Red je da zahvalim svima koji su našli vremena da posjete blog.

Onaj moj kafanski drugar- Srpski kreativni čovjek- zaboravio je u svojoj analizi rada MUP-a RS pomenuti načelnika CJB Doboj Dragana Prodanovića, poznatog i kao „Kralj kocke“. Nadimak nije dobio zato što kocka, već što je vlasnik gotovo svih slot mašina u dobojskoj regiji.

Srpski kreativni čovjek rekao bi da nema ništa logičnije od toga da načelnik CJB bude „Kralj kocke“, jer je na taj način kocka, poznata kao zlo, pod punom paskom države. Načelnik kontroliše ovisnike i ne dozvoljava im da upadnu u prevelike nevolje, kada ih mašina „prekuca“. Pri tom su mu mašine garant ispravne, a ne namještene da korisnik uvijek gubi. Ne bi načelnik CJB uradio ništa mimo zakona.

Zato je vrlo teško povjerovati da na njegovim privatnim autootpadima ima sječe ukradenih vozila. Načelnik sigurno kontroliše svoje autootpade i ne bi sebi dozvolio da siječe ukradena vozila. Posebno ne ako djeluju kao neukradena.

Kao što ne bi sebi dopustio da učestvuje u uzimanju mita zbog pomilovanja presuđenih kriminalaca. Zato je i istraga MUP-a o tim objedama na njegov račun svojevremeno prekinuta. A ne zbog političkih razloga, kako se to pokušava načelniku imputirati.

Kralj kocke, Kralj autootpada, Kralj CJB – Tri Kralja u jednom čovjeku. Samo zavidljivci mogu dovesti pod sumnju sve njegove Kraljevske poslove. I Kraljevsku zaradu.

U Drvaru sam bio 20. juna. U potrazi za vehabijama. I nijednog nisam našao. Nisu ni tamošnji stanovnici, ali jesu režimski mediji. Sva ta drvarska vehabijska priča odjednom je utihnula. Vehabije kao da su isparile, nisu više kurentni. Bar ne u tom dijelu zemlje.

Međutim, u Drvaru se pojavio radio „Slobodni Drvar“. Ili „Crni bombarder“ iz Drvara, kako ga je na svom blogu nazvao moj dobri kolega Vladimir Kovačević (vkovacevic.blogspot.com).

Sad taj radio traže svi – vlasti Drvara i RAK, kako bi ga zatvorili. Traže ga i građani. Kojima je dojadio onaj režimski. Niko ga još nije našao, a „Crni bombarder“ bombarduje svakodnevno sa programom oslobođenim cenzorskih makaza.  

Odoh danas u Drvar potražiti tu radio stanicu, koja je na potjernici. Da čujem slobodu u eteru.

Vezani tekst: Desant na Drvar: Vasković&Kovačević u potrazi za vehabijama