субота, 22. новембар 2014.

Smak Režima: „Nulti Papak“ Momčilo Krajišnik u akciji spasavanja dezorijentisanog i prestravljenog Milorada Dodika, „Kralja Papaka“

Piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik izgubio je tlo pod nogama. Zna to, kao što zna da je njegova era završena i da je došlo vrijeme da položi račune za sve što je učinio. A nije učinio ništa dobro.

Prestravljen je ambijentom promjena, koje su neminovnost, i u kojima on artikuliše stajni kamen, što je svojim (šovinističkim, bahatim, primitivnim, devijantnim, rasipničkim, grandomanskim, necivilizovanim, nasilnim, divljačkim...) ponašanjem i uzrokovao tu ravan.

Dodik pokušava sve da presvuče „zmijsku kožu“ i vrhovima „noktiju“ se uhvati za platformu koja mu izmiče. I koja znači da on više nikada neće biti odlučujući faktor u ovom entitetu i ovoj zemlji. Ni on ni njegove sluge, što unezvijereno iščekuju naredne dane, očekujući/nadajući se da su Dodikovi „nokti“ dovoljno čvrsti i dugi i da će uspjeti da i njih i njega spasu. Zaludan posao - u bliskom vremenu pred nama Dodiku će nokti biti skroz podrezani.

Pridržavanje za Kostur
Dezorijentisani i prestravljeni Dodik zato se uzalud hvata Momčila Krajišnika, satrulog Kostura iz Ormara srpskih užasa, zabluda i violentnih grešaka, koje su narod koštale i koštaju esencijalnih interesa i koje su, u velikoj mjeri, načele i potrošile njegovu (narodnu) životnu i duhovnu supstancu.

Ono što je Krajišnik, „Nulti Papak“ kriminalnih radnji, političke korupcije i brojnih drugih nezakonitosti, otpočeo, Dodik je doveo do savršenstva. Zla.

Krajišnik je osmislio braću, kumove i ostale čabrile, kao idealan recept za preuzimanje sveg narodnog porodičnog srebra; Dodik je njegovu farisejsku politiku srebroljublja (iznad i prije svega), doveo do savršenstva, preko svoje braće, kumova, stankovića, radišića, ćubića i ostalih kaldera.

Sada taj dvojac, koji označava početnu i krajnju tačku demoliranja, destrukcije i otimačine svega vrijednog u Republici Srpskoj, poziva na „Jedinstvo“.

I to u situaciji kada je golim okom vidljivo da se svako onaj od političara ko uđe u „Jedinstvo“ sa replikantima Hermesa, pridružio zločinu nad sopstvenim narodom i zločinu nad svakim građaninom ove zemlje.

„Jedinstvo“ - druga riječ za prikrivanje pljačke i spasavanje Dodika
Na koje "Jedinistvo" pozivaju Dodik i Krajišnik?

Na "Jedinstvo" sa onima koji nisu samo sve opljačkali, zagadili, uništili, već im je i to malo bilo, pa su ubijali, silovali, progonili.

Jedinstva sa Zlom ne može biti, a Režim u Republici Srpskoj oličenje je Zla i Pakla za Života.

„Jedinstvo“ koje Kain&Sin preporučuju bilo bi spas za Dodika, što bi mu omogućio da sa Šljamom, kojim je okružen, nastavi sa uništavanjem svega postojećeg, i to „Jedinstvo“ bila bi politička smrt za svakog onog ko bi se uhvatio na tu banalnu, laživu, neiskrenu pozivnicu.

„Velike“ Dodikove i Krajišnikove riječi, izrečene nakon sastanka u Banjaluci, sračunate su da prikriju stvarni cilj: Spasavanje Milorada Dodika i njegovog Režima.

Dodik je poručio da je neophodno da Srpska u narednom periodu očuva institucionalnu stabilnost i najavio da će pozvati na razgovore sve političke faktore u Srpskoj s ciljem obezbjeđenja što većeg jedinstva o suštinski važnim pitanjima.
"U tom pogledu, kao predsjednik Republike, imam namjeru da nakon svoje inauguracije pozovem sve političke faktore u Republici Srpskoj da razgovaramo o aktuelnoj situaciji i da učinim sve da se obezbijedi što veći stepen jedinstva svih političkih snaga na pitanjima suštinski važnim za Srpsku", istakao je Dodik. 

Krajišnik je rekao da je neminovno jedinstvo i zajednički nastup svih srpskih stranaka u institucijama BiH ne da bi time izražavali otpor prema SDA i HDZ-u, već radi toga što je zajednički nastup srpskih stranaka prirodni tok. 

"Bilo bi dobro da u Republici Srpskoj saradnja i uvažavanje zamijene jedan pomalo ružan odnos, gdje se stvaraju animoziteti. Dobro bi bilo da naše stranke imaju konkurenciju u ekonomskim programima da bi našem narodu bilo što bolje", smatra Krajišnik. (Srna)

Strah od Sipe i istraga
“Zajednički nastup svih srpskih stranaka u institucijama BiH”, ključne su riječi cijelog amaterskog igrokaza Replikanata Hermesa vrlo opasnih namjera. Krajišnik, koji je bez ikakve težine u Savezu za promjene i u SDS-u, poziva na spasavanje Dodika, na spasavanje onih, koji su pod Dodikovim visokim pokroviteljstvom, opljačkali RS. I koji će biti pod istragom, čim nadležni organi budu izvučeni ispod Dodikovog uticaja.

Ne čudi to od “Nultog Papka”, koji ima samo jednu namjeru: da dobro naplati navodni dug Republike Srpske prema njemu; Dug koji ne postoji, niti je ikada postojao.
Krajišnik jeste bio u zatvoru, ali ne zbog RS, već zbog djela koja je on lično počinio. I to se jednom zauvijek mora razgraničiti. Sviđalo se to nekome ili ne.

U suprotnom, ovaj entitet će biti vječna žrtva njenih samoproklamovanih osnivača. I njihovih naslednika, što su nastavili da funkcionišu po matrici da je sve što golim okom obuhvate njihovo lično i privatno.

Interesantno je da “jednistveni nastup” stranaka iz RS u organima BiH poslednjih dana promovišu i stratezi Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a. Što samo po sebi ukazuje da i dalje, iako smanjenim obimom, dejstvuje “osovina Čović-Dodik”, najveća politička i bezbjednosna prijetnja ovoj zemlji.   

Dodikovo bacanje otrovnog Drona na RS i pripremanje nasilja
Potrošeni, runirani, nikom potrebni Krajišnik, poslužio je Dodiku i kao mali otrovni Dron, koji je on bacio na građane RS, pripremajući “Strategiju haosa”, odnosno set lažnih optužbi protiv SzP, preciznije SDS-a, ukoliko ne dođe do željenog “Jedinstva”.

Dodik je optužio SDS za pripremanje “ulice”, iako niko “ulicu” nije nijednom jedinom riječju pomenuo.

Komentarišući mogućnost da SDS pozove narod na ulicu, ukoliko SNSD formira vlast u Srpskoj, Dodik je rekao da Republici Srpskoj ne treba nikakva destabilizacija.
"Ukoliko /lider SDS-a/ Mladen Bosić misli da izvede ljude na ulicu, neka to uradi. Republici Srpskoj ne treba nikakva destabilizacija, a izvesti ljude na proteste i na ulicu - to je destabilizacija. Da li ima za tim potrebe ili ne, to je druga priča", istakao je Dodik. (Srna)

Oprobana receptura Dodikovih izlizanih, nekreativnih i krvoločnih stratega o “Obojenim revolucijama”, koje se, svakodnevno, dešavaju samo u njihovim glavama, u ovom kontekstu se treba shvatiti kao Dodikova otvorena prijetnja da će kreirati ambijent nasilja, ukoliko mu se ne usliše želje da bude “Jedinstvom” spasen.

Dodik i ovim svojim niskim aktom pokazuje u kavom je strahu. Koji je kod njega dodatno pojačan procjenom poznatog beogradskog analitičara Dušana Janjića da mu slijedi “zbacivanje sa vlasti”. 

“Na kraju, kao čovek koji poznaje Milorada Dodika, dozvolite da predsedniku RS-a krajnje dobronamerno poručim da bi mu, nakon poslednjih izbora, bilo najpametnije da već sutra krene sa pripremama za svoj odlazak sa vlasti. U suprotnom, biće zbačen”, rekao je Janjić. (RTV BN)

Janjić jeste dobronamjeran prema Dodiku, ali ga ovdašnji čelnik Režima neće poslušati. Jer, u strahu od nadolazećih promjena, velike su mu oči. Šestostruke!

Krajišnik ne može spasiti “Kralja Papaka”; On je memljivi dokaz njegovog političkog sloma. I kraja.

Dodatak: Veliki honorar za “Nultog Papka”
Krajišnik, služeći Dodiku, odrađuje honorar što mu ga je isplatio Režim.
Krajišnik je, preko brata, dobio 400.000 KM u kešu “za pokretanje proizvodnje” u Pogonu za impregnaciju drveta, koji gradi na Palama. I za koje mu tamošnje vlasti ne daju dozvolu, jer bi to značilo da dozvoljavaju trovanje građana.

Preduzeće Sarajevoinvest počelo je izgradnju pogona za impregnaciju drvenih, elektro i TT stubova četrdeset metara od kuće Slavka Vasića.
Inspekcija je radove prekinula, Krajišnik tražio ekološku dozvolu, a mještani poručili - neće je dobiti, objavili su ranije mediji.

Uz 400.000 keša, Krajišnik bi od Šuma Srpske, ukoliko uspije pokrenuti proizvodnju, dobio i najkvalitetnije drvo za TT stubove, a Elektroprivreda RS bila bi siguran kupac. Biznis po oprobanom “Dodikovom receptu”.