четвртак, 6. новембар 2014.

Hit vijest: Ljiljana Kovačević dobila Milorada Dodika na sudu

Piše: Slobodan Vasković

Okružni sud Banjaluka poništio je sramnu presudu Osnovnog suda Banjaluka, kojom je Ljiljana Kovačević, novinarka agencije BETA, bila obavezana da Miloradu Dodiku plati 5.000 KM za navodnu duševnu bol.

Okružni sud odbacio je Dodikov tužbeni zahtjev i nakon pet godina stavio tačku na farsu u režiji Režima i njihovih sluga iz Osnovnog suda Banjaluka, koji su presudili u njegovu korist, iako je opštepoznato da je Ljiljana Kovačević objavila tačnu vijest da je „SIPA podnijela krivičnu prijavu protiv Dodika i drugih“.

Sramnu presudu Osnovnog suda donijela je sudija Tatjana Čorni, jedna iz plejade Dodikovih pravosudnih sluga i sluškinja, koji su učinili sve da omoguće Dodiku što efikasniji progon Ljiljane Kovačević. Na taj progon nisu reagovala ni takozvana udruženja novinara iz RS, koja su bila i ostala u službi jednoumlja.

Osim Čornijeve, Dodikove sluge u Osnovnom sudu su i Maja Krajnović, Darko Stamenić (koji je, zbog zasluga, prebačen u Okružni sud), te još nekoliko drugih takozvanih sudija, što su učinili sve da Režimu i njegovim predstavnicima daju „sertifikate o poštenju“. Među ove lakeje spada i Milan Tegeltija (bivši predsjednik osnovnog suda), koji je, zbog zasluga, unaprijeđen u šefa Viskog sudskog i tužilačkog savjeta.

Zbog objavljivanja tačne vijesti, Ljiljana Kovačević je godinama progonjena, a zabranjen joj je i ulazak u Palatu predsjednika. Onemogućeno joj je pravo na rad.  

Lično je to učinio Dodik, koji je, tokom konferencije za štampu sa Ivicom Dačićem (prije dvije godine), tadašnjim premijerom Srbije, optužio Ljiljanu Kovačević da je „lažljiva“ i da je „lažna novinarka“ i zabranio joj da ulazi u palatu. Ona mu je tada odgovorila da palata nije njegovo privatno vlasništvo.

Sada je Okružni sud pokazao da je Dodik progonitelj, i to vrlo stvarni, a da su lažljivci on i njegove korumiprane sudije, koje presuđuju bez ikakvih dokaza, i pokušavaju demantovati ono što svi znaju.
   
I šta sad? Ko će odgovarati za godine progona, kojima je bila izložena Ljiljana Kovačević?!

Šta sa vajnim medicinskim vještakom Nerom Zivlak, koja je „gledajući TV i uvidom u sudski spis“ utvrdila da „Dodik trpi duševne boli“?!
Kakav je to stalni sudski vještak medicinske struke, specijalista psihijatrije..., što jeste Zivlak, koja sudsko-psihijatrijske analize donosi na osnovu „analize sudskog spisa“.

Šta bi se tek desilo da je Zivlakova navela u svojoj sudsko-psihijatrijskoj analizi, da je i u šoljici kafe i u razbačenom grahu vidjela strašne Dodikove duševne bolove?!

Ko uopšte može takvoj osobi išta vjerovati, a sasvim realno je pitanje koliko ta „vještakinja“ ima ovakvih vračara-ekspertiza?!

Šta sa sudijom Čorni, koja donosi presude po narudžbi?!

Ništa. Bitka protiv Režima i njegovih lakeja se nastavlja.

P.S.
Režimski mediji su sramnu presudu Osnovnog suda objavili i prije nego što je ona dostavljena Ljiljani Kovačević, a o ovoj Okružnog suda još ćute. Izgleda da su u međuvremenu postali neobaviješteni.