петак, 10. октобар 2014.

Dodikova izborna potrošačka korpa

Piše: Slobodan Vasković



Dodik u odlasku
Navodim artikle koje je Milorad Dodik kupio u poslednjih nekoliko godina i ponudio građanima u izbornoj kampanji. Da budem precizan, Dodika je u kampanji podržalo jedino Ono što se može kupiti.


Emir, plaćen 35 miliona KM. Moglo bi ga se okarakterisati Dijegom naših prostora, premda taj Diablo nije pokazao ama baš ništa u ovoj utakmici. Štaviše, toliko je loše igrao da za njega posle 12. oktobra više neće biti mjesta u Ekipi. Biće prodan jednom trećeligašu iz susjedne zemlje. A tako je mužjački izgledao.

Miroslav L., kupljen za 750 hiljada KM iz novca, kojim je plaćen softver za PU RS. Softver slabo radi, a Miroslav L. još slabije, uprkos brojnim plastičnim operacijama.

Kec. Plaćen preko million maraka preko poslova na izgradnji zgrade FPN. Kec je veteran i ovo mu je oproštajna sezona. Njegov dopronos ravan je nuli, što je, opet, više nego Emirov.

ZZ Top. Plaćen 100.000 evra samo za jedno gostovanje u BL. Koštao je duplo više nego Ceca. Ne znate ko je ZZ Top?! Taj vokalni solista ispratio je i Borisa Tadića u političku penziju, a “za ruke” je od njega uzeo još i više.

Ceca Nacionale. Plaćena 100.000 KM, posuđenim od zelenaša. Bačene pare, jer je doživjela debakl. Zelenašima vraćeno 115.000. Bar je neko imao koristi od njenog dolaska.

Sitna boranija: vukadinovići, anđelkovići, antići i ostali Mili prijatelji. Plaćeni su sićom do 50.000 KM.