среда, 28. мај 2014.

Kozarska Dubica: Policajac i nasilnik Milanko Rajčević maltretirao i kažnjavao ljude koji su branili grad od potopa

Piše: Slobodan Vasković
Milanko Rajčević

Neljudi su neljudi, bilo kakva situacija da je - kataklizmična ili, policijskim riječnikom rečeno, redovna.

Jedan od neljudi, koji su tokom poplava iskazali svoje bahato, bezobzirno i bezobrazno lice je Milanko Rajčević, zamjenik komandira Policijske stanice Kozarska Dubica.

Rajčević je Dragana Berića, koji je danima branio Dubicu, zajedno sa svojim sugrađanima, od potopa, kaznio sa 500 Konvertibilnih maraka, jer mu se lično ne dopada i jer je Rajčević vlast pa može da čini što mu je volja.

Rajčević je slika i prilika aktuelne vlasti - drskost, bezobrazluk i bahatost su mu norme ponašanja, a policijska značka koju, nažalost, nosi sredstvo je zloupotrebe, čak i u situaciji potpune katastrofe.

Berićeva greška je bila što je pošao do svog prijatelja Aleksandra Jerinića da uzme gumene čizme i da se presvuče, da bi nastavio da radi na utvrđivanju nasipa. Učinio je nakon što je dva dana i noć radio na podizanju bedema koji su odbranili Dubicu i spriječili katastrofu.
Dragan Berić

Krenuo je u ulicu Mladena Stojanovića, što se Rajčeviću, iz samo njemu znanih razloga, nije dopalo i naredio mu je da se ne kreće tim pravcem.

Berić mu je pokušao objasniti da ide da se presvuče i uzme čizme, ali je Rajčević nasrnuo na njega, urlajući i prijeteći mu. Nazivao ga je klošarom i kriminalcem.

I sve to pred svjedocima, koji su štitili Dubicu od nabujale Une.
„Ovu gamad treba tući i prebijati bez milosti“, urlao je Rajčević, ne ostavljajući nikakve sumnje da misli na branioce Dubice.

Rajčević je Berića, mokrog i iznurenog, strpao u policijski auto i naredio da ga odvezu u stanicu. Potom je nazvao dežurnog policajca Miloša Radulovića i izdiktirao mu šta da napiše u prekršajnom nalogu i da Beriću odmah izda i uplatnicu na 500 maraka.   

Sramno, bez ikakve dileme, a ako se neko ponio kao kriminalac i klošar to je zamjenik komandira PS Milanko Rajčević.


Berić je, nakon odbrane Dubice, kao volonter, sa još pedeset sugrađana, učestvovao i u čišćenju Doboja, čime je dodatno ponizio i Rajčevića i one koji su ga imenovali na tu odgovornu funkciju.

Kaznu nije platio, već se žalio, a ako ima imalo pravde u ovoj zemlji, na kraju ove priče biće kažnjen bahati i bezobrazni policajac, a ne Berić.

Pokušaj pljačke u katastrofi
Elektrodistribucija Kozarska Dubica traži nadoknadu štete za potopljene trafostanice u visini od 100.000 KM. Riječ je o nevjerovatnom bezobrazluku I pokušaju pljačke, jer nijedna trafo stanica u Dubici nije potopljena.
Lažno potapanje štetu iz “Elektrodistribucije” u Dubici prijavili su nakon naloga iz “Elektrokrajine” da se evidentira pričinjena šteta.
Komisiju za procjenu štete čine isključivo članovi SNSD-a, a na čelu “Elektrodistribucije” u Dubici je Rodoljub Topić, predsjednik Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNSD Dubica.