уторак, 27. мај 2014.

Dok potopljeni gladuju, visoki funkcioneri SNSD sebi dodjeljuju Povelje za nepostojeće zasluge

piše: Slobodan Vasković

Visoki funkcioneri vladajućeg SNSD-a su besprizorni do mjere gadljivosti. U najtežim trenucima po Republiku Srpsku, kada stotine hiljada ljudi trpi zbog kataklizmičnih poplava, kada su hiljade njih raseljeni, jer su im domovi uništeni, kada su na ivici gladi, jer nedostaje hrane, najviši funkcioneri SNSD-a zadovoljavaju sopstvene frustracije i liječe komplekse (naj)niže vrijednosti, dodjeljujući sami sebi Povelje.

Tako je 25. maja Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo donijela odluku da Staši Košarcu, zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dodijeli Povelju za posebne zasluge.
Skupština je održana u kancelariji načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo i prisustvovali su joj odbornici vladajuće većine, sa SNSD-om na čelu.

Povelja je Košarcu dodijeljena povodom Dana opštine, Spasovdana.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo je Ljubiša Ćosić, član SNSD-a, kojem se učinilo odličnim da se dodovori Košarcu dodjeljivanjem Povelje za nepostojeće zasluge. Ćosiću uopšte nije zasmetalo što ga odlikovani Košarac naziva Teletabisom.

Kako je politika vrhuške SNSD-a sadržana u tri riječi-laži, laži, laži - tako je i Košarac odlučio da Povelju za nepostojeće zasluge i radove i prihvati.

Kada pažljivo izanalizirate obrazloženje nagrade Košarcu, shvatite da imate posla sa vrlo opasnim ljudima, koji su na ivici nervnog sloma. Jer, kako drugačije razumjeti dodjeljivanje Povelje za inkrimisane i nepostojeće radnje.

U Obrazloženju Komisije za nagrade i priznanja, Košarcu se Povelja dodjeljuje, jer je „dolaskom na čelo Tima za koordinaciju istraživanja ratnih zločina dao veliki doprinos afirmaciji istine o stradanju Srba u proteklom ratu u BiH“.
Navedeno je notorna laž, jer Košarac nije učinio ništa na ovom polju, sem što je skršio nekoliko stotina hiljada maraka, a da niko ne zna u koje svrhe.

Dalje se navodi da je Košarac pomogao da se obezbijede sredstva za izgradnju brojnih infrastrukturnih radova u toj opštini, kao što su izgradnja dječijeg igrališta, spomenika Gavrilu Principu u parku, proširenje Doma zdravlja, rekonstrukcija bolnice Kasindo…

Kakve nevjerovatne laži: nikakav spomenik Principu ne postoji i nikakva izgradnja spomenika ne postoji; priča o dječijem igralištu je suluda, jer ni tu nema ništa od gradnje, a ona o rekonstrukciji bolnice “Kasindo” je baš budalasta, jer se novac za ze svrhe obezbjeđuje sa republičkog nivoa.

Da ne bi bilo zabune -  ni od proširenja Doma zdravlja nema ništa, niti se po tom pitanju šta radi.

Ali frustracije su čudo - očito je da ih Košarac ima napretek.

Najbolji dio je o “međunarodnom predstavljanju Istočnog Novog Sarajeva” preko FK “Slavija”.

Svojevremeno, 2009. godine, direktor FK “Slavije” bio je Milorad Košarac, a poletarac Staša bio je član Upravnog odbora tog kluba. Milorad Košarac, pogađate, otac je Staše Košarca.

Bili su toliko uspješni da su klub ostavili sa dugom od 650.000 KM.

Uz to, FK “Slavija” je pod istragom nadležnih međunarodnih i domaćih institucija zbog optužbi za namještanje utakmica iz tog perioda, koje su igrali protiv FK “Košice” iz Slovačke, FK “Travnik”…

Interesantno je da nisu u Povelji pomenuli njegov izvanredan odnos prema ciglama.

Beogradski „Kurir“ je 19.11.2013. objavio da je Košarac krao ciglu i građevinski materijal iz kruga kasarne u Lukavici. U tom „poslu“ uhvatili su ga sveštenici Mitropolije dabrobosanske.
“S.DŽ. , koja je uhvaćena na djelu, je na salušanju u policiji – a iskaz je davala u dva navrata, objasnila kako je ciglu čistila po nalogu Staše Košarca, kao i da joj je „ugledni“ SNSD-ovac plaćao pet pfeninga po svakom očišćenom komadu.
Kada su se uvjerili da žena govori istinu, policajci su brže-bolje završili s poslom, potrudivši se da celi slučaj zataškaju”, naveo je “Kurir”.
(nastaviće se)