среда, 21. мај 2014.

Dodikov blizak saradnik Rajko Vasić nazvao poplavljene govnima, Vlada RS otkupljuje Vasićeve knjige


Piše: Slobodan Vasković

Rajko Vasić, alter ego Milorada Dodika, nazvao je poplavljene i postradale građane RS govnima.

Vasić je u ponedeljak, 19.05.2014., na svom blogu objavio tekst pod naslovom “Ne idu poplave na ljude već na izasraline”, iz kojeg je nedvosmisleno zaključiti da su za ovog Dodikovog bliskog saradnika poplavljeni ljudi, koji su ostali bez igdje ičega, najobičnija govna (izasraline).

I ne samo poplavljeni, već i smrtno stradali i groblja i grobovi i ljudi u njima.

Vasić je Dodikov portparol, vjerni stenograf njegovih javno neizrečenih stavova, a njegov blog je sastavljen od stenograma Šefovih promišljanja.

Vasić je lani studente, koji su mirno demonstrirali u Banjaluci, nazvao kopiladima, a nakon što se javnost pobunila Dodik ga je navodno isključio iz Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a, ali ne i iz stranke.

Taj Dodikov postupak bio je šarena laža, jer je Vasić i dan danas jedna od ključnih poluga SNSD-a.

Nazvati poplavljene i postradale ljude “izasralinama”, užasan je čin, ali nije iznenađujući, jer aktuelna oligarhija se prema narodu i odnosi na taj način.

Da nije tako, drugačije bi se odnosili spram nastradalih i drugačije bi djelovali tokom potopa.

Koliko je Vasić uvažen u vladajućem aparatu Republike Srpske, svjedoči i činjenica da je Ministarstvo prosvjete i kulture početkom maja ove godine otkupilo njegove knjige “Tomanova igra sjenki” i “Cicvara i med” i uputilo ih u biblioteke ovog entiteta.

Vrli pisac koji postradale građane RS naziva govnima, a studente kopiladima, za Vladu RS zaslužio je da njegove škrabotine budu u biblioteci. 
Ministarstvo prosvjete i kulture je, nakon šest godina, ponovo uvelo otkup knjiga. Imenovali su tročlanu komisiju, pozvali izdavače i naložili da komisija izabere samo one knjige koje su objavljene u protekle tri godine.

Najviše kniga otkupljeno je iz izdavačke kuće "Besjeda”, čiji je vlasnik Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS i predsjednik Udruženja izdavača RS (vidi dokumente).

Osim Vasićevih knjiga, Vlada RS otkupila je i knjigu Milana Ljepojevića “Udari na Srpsku”, u kojoj on glorifikuje Dodika, a sve kritičare Režima karakteriše izdajnicima.

“Besjeda” je izdala i sramni uradak Stefana Karganovića “Rušenje Republike Srpske-teroija i tehnologija prevrata”, u kojoj je objavio crnu listu za odstrel, na kojoj su imena nepodobnih za vladajući Režim.