недеља, 9. јун 2013.

Ubijanje Vulića s predumišljajem

Piše: Slobodan Vasković


Nakon surove likvidacije Milana Vukelića, hladnokrvne egzekucije Branislava Garića, mučkog ubistva mladog Nikole Đurovića, red je došao na Željka Vulića i njegovu porodicu.

Policija, po nalogu kriminalca Mileta Radišića, kojeg štiti Milorad Dodik, neprekidno maltretira i progoni Željka Vulića, nanoseći mu i fizičke ozljede. Cilj je natjerati Vulića da skonča, da prepukne, da se ugasi; riječju, prisiliti ga da umre. I njega i njegovu porodicu, koja u centru Banjaluke ne može da priđe svojoj imovini na kojoj su vijek.

Agonija Vulićevih traje deceniju, otkako je Grad Miletu Radišiću, po Dodikovom nalogu, na nezakonit i kriminalan način dodijelio plac u centru Banjaluke od 27 dunuma. I na kojem Radišić i njegova firma „Grand trade“ grade objekat vrijedan 250 miliona KM. Od čega je značajan dio kvadrata namijenjen Telekomu Srpske, na osnovu kriminalnog ugovora kojeg je potpisalo bivše rukovodstvo te firme početkom 2012. godine.

Radišić&bageri svakodnevno maltretiraju i progone Vulića i njegovu porodicu, pokušavajući im uskratiti dolazak na njihov posjed, u sopstvenu kuću; čine sve da ih izlude. Vulići imaju sve validne papire, svi zakoni su na njihovoj strani, ali džaba - Režim je protiv njih. Čelnik Režima je protiv njih, jer je odlučio da zajedno sa Radišićem na tom placu zaradi još koju stotinu miliona maraka i jer hita da pokuša zaraditi tako što će završiti poslovnu zgradu za Telekom, kako bi od ove firme u narednih 20 godina inkasirali 120 miliona KM na ime zakupa.


Sve institucije RS rade u korist ovog kriminalnog posla, sva nadležna ministarstva na raspolaganju su Radišiću; svi drže čvrsto zatvorene oči, dok on i njegovi bageri svakodnevno otkidaju komad po komad Vulićeve životne supstance. I tako će nastaviti dok ga ne likvidiraju. A nakon toga će otvoriti taj značajni objekat. U koji je već ugrađen Vulićev život. I njegove porodice.

Tragično je da im u tom krvavom poslu pomaže i policija, još tragičnije je da im u tome pomaže i dio opozicije, koji licemjerno traži/zahtjeva odgovore, premda sve odgovore već znaju. Ali se ne usuđuju da ih kažu, osim Dragana Čavića.

Kakvi jadnici, kakve ništarije; pisaće Vladi RS, MUP-u RS, Narodnoj skupštini RS, ministru policije, ali neće pisati na jedinu adresu na koju se treba pisati - adresu Milorada Dodika. Neće, jer su kukavice bez presedana; sitni politikanti bez časti i obraza. Riječju, oni su ništa.

Vlada RS zasjeda zbog „talačke krize“ koja se desila u Sarajevu. A nisu zasjedali zbog „talačke krize“ u Trebinju. Niti se tada oglasio SDS, koji sada na sav glas njače o ugroženosti, bezbjednosti, sigurnosti... Gdje su bili te demokrate prije pet godina kada su u Trebinju zatvarali, pljuvali, prijetili klanjem; kada su kamenovali. Ćutali su; šta ćutali, podržavali su sve to. I to lično Mladen Bosić. A sada bi da ga zaštite.  

Pa nisu svi oni bili taoci samo u Sarajevu; oni su taoci sopstvene nesavjesti, sopstvenog kukavičluka, sopstvene poniznosti i servilnosti pred zlom koje vlada, sopstvene neljudskosti. Niko njih ne može osloboditi, jer su trajno zarobljeni u sopstvenoj ništavnosti. Džaba Vlada RS zasjeda, nema slobode za njih.


Vlada RS ne zasjeda zbog likvidacije Vulića; Vlada RS ne zasjeda zato što visoki funkcioner vladajuće stranke i apologeta zločinačkog režima srpske studente naziva kopiladima, Vlada RS ne zasjeda zato što je nastavljena pljačka svih energetskih resursa, Vlada RS ne zasjeda zato što je sve opljačkano, Vlada RS ne zasjeda zato što to nije Vlada RS, već Dodikov privatni računovodstveni biro.

Šta ćete uraditi ako Vulić podlegne?
Obrisati prljave ruke o pantalone i čestitati Dodiku i Radišiću na velikom projektu koji je „uljepšao grad“ i riješio se Vulića.  

Vezani tekstovi: