четвртак, 31. јануар 2013.

Dodik psuje mater Trišiću


piše: Slobodann Vasković

Kao što sam to i objavio prije dva mjeseca, Milorad Dodik prostački je ispsovao Vladu Trišića, vlasnika BN TV. Beogradski list Kurir objavio je dio audio zapisa tog verbalnog nasrtaja Dodika na Trišića. 

Dodik je od Trišića nakon ovog užasno prljavog ataka zahtijevao da mu sve oprosti, ali je to vlasnik BN TV odbio. Dodik, u skladu sa svojom primitivnom filozofijom, danas mu je poslao Poresku upravu RS. To je otvoreni atak na BN TV i slobodu informisanja. Naredbu o upadu poreske, Dodik je donio juče, nakon čega je Zora Vidović, šefica te institucije, hitro reagovala i poslala inspektore.



Vezani tekst, 1. decembar 2012.

Najnoviji porno uradak: Dodik, je (i) bač na baterije

Piše: Slobodan Vasković

(Roditeljska pažnja: Čitanje ovog teksta ne preporučuje se osobama mlađim od 25 godina, zbog citata iz osebujnog vokabulara Milorada Dodika).

Jebem ti mater! Jebaću ti majku zbog ovoga što si objavio. Jebem te u usta. Uništiću te! Razoriću te! Od tebe ništa neće ostati, pička ti materina! Slomiću i tebe i tvoju bijednu televiziju, pička ti materina bezobrazna! Mater ti jebem, ti meni da puštaš ovo!“...

Navedeni citat samo je dio užasnih psovki, uvreda, prijetnji.., što ih je Milorad Dodik izgovorio Vladi Trišiću vlasniku BN televizije, nakon što je u „Dnevniku“ ove kuće emitovan prilog o opužbama Domagoja Margetića na račun Dodika i njegovog sina Igora. (15.11.o.g.)
(Margetić tvrdi da se protiv Milorada i Igora Dodika vodi istraga u njemačkom i austrijskom tužilaštvu zbog malverzacija sa HYPO bankom, u vrijednosti od 10 miliona KM. Ove optužbe demantovalo je njemačko tužilaštvo, kao i Valentin Incko, visoki predstavnik za BiH).

Trišić je, prema pouzdanim i potvrđenim saznanjima bio vrlo vrlo priseban i cijeli razgovor sa Dodikom snimio, te sklonio na sigurno mjesto „za nedaj Bože“. Prostakluci koje je izgovorio Trišiću, bez ikakvog valjanog razloga, samo su još jednom potvrdili Dodikov primitivizam, osionost, sirovost, bahatost, bezobrazluk, te pokazali u kako jadnom i bijednom društvu živimo.


Ovakvo Dodikovo ponašanje nije ništa novo, niti iznenađujuće; nastavak je to višegodišnjeg „monologa“ bahatog primitivca koji je sebi u Republici Srpskoj prigrabio faraonska ovlašćenja, bogatstvo vrijedno cca milijardu maraka, i, očito, smatra da mu te činjenice daju za pravo da se ponaša i djeluje kao Gospodar života i smrti.

Uz to je pod punu kontrolu stavio policiju, pravosuđe, te ostale institucije, koje služe isključivo njegovim ličnim interesima, bilo da su materijalni ili se artikulišu kroz progon nepodobnih. Riječju, svojim atakom na Trišića, Dodik je enti put potvrdio da je od Republike Srpske stvorio „Životinjsku farmu“ na kojoj on i njemu slični odlučuju o sudbini svakog pojedinca koji živi na ovom prostoru.

Isti taj Dodik, koji pomno bira najogavnije riječi i uvrede kada “štiti” svoj interes, ne prihvata apsolutno nikakvu kritiku na svoj račun i, čim dozna/spozna da je bio “predmet razgovora”, odmah promptno djeluje i kažnjava kritičare. Tako je stradao i Mladen Zirojević, donedavno jedna od najvećih političkih nada SNSD-a.

Dodik ga je smijenio sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora Istočno Novo Sarajevo, premda je ta opština jedina u kojoj je njegova stranka ostvarila pobjedu na načelničkom nivou na proteklim lokalnim izborima.

U odluci o smjeni navodi se da je Zirojević, između ostalog, smijenjen zbog nedoličnog ponašanja. 

Kojeg li licemjerstva, bezobrazluka i drskosti: primitivac Dodik, koji psuje mater, familiju, sve po spisku svakom ko mu se zamjeri; osioni moćnik što prijeti uništenjem, veoma je osjetljiv kada se njemu uputi kakva pogrešna riječ. Zirojević je sebi potpisao smrtnu političku presudu kada je u jednoj kafani u Istočnom Sarajevu kritikovao Dodika i, uz put, radi dramatičnosti, ponešto i opsovao. Tvrdi se da je bilo i fizičkog nasilja u OO SNSD Istočno Sarajevo, (nismo uspjeli dobiti potvrdu iz CJB Istočno Sarajevo, jer se portparol nije javljao na pozive). Sve to, Dodiku su dojavile njegove “oči, uši i vaši” (sistematično raspoređene po svim ugostiteljskim i drugim objektima u RS), nakon čega je odlučio da eliminiše Zirojevića.

Jer, samo je Dodik taj koji može da psuje, vrijeđa, prijeti, uništava, tuče…