среда, 11. јануар 2012.

Budale opasnih namjera

Piše: Slobodan Vasković

Božidar Bole Stanišljević, star 61 godinu, priznao je da je unio velike količine oružja u dvoranu „Borik“; priznao je i da je imao namjeru da ga preproda (za šta ga treba drastično kazniti), a prije svih ovih priznanja Bole se sam predao MUP-u RS.
Bole „terirosta“ i „atentator“ na štakama, pokazalo se, je Bole Budala, a ne vehabija, Bijela Al Kaida, muslimanski plaćenik, strani specijalac sa zadatkom puštanja predsjedničke krvi u „Boriku“...

Veće Budale od Boleta su oni koji su ga u hipu unaprijedili u atentatora i teroristu. Kada je Bole na Javnom servisu ugledao svoje „skrovište“ i saznao da je imao namjeru da likvidira Milorada Dodika i, ako stigne, Borisa Tadića, vjerovatno je pomislio: Budala jesam, ali ne baš tolika da dozvolim da me iskoriste do kraja, a možda i likvidiraju prilikom hapšenja. Budala Bole se predao i stavio tačku na veliku praznu ostrašćenu histeričnu medijsku halabuku o namjeri masovnog pokolja.

„Javnost je šokirana, jer sve ukazuje da naoružanje koje je pronađeno može da se koristi za teroristički napad, posebno zbog činjenice da je na akademiji bilo više od hiljadu zvanica iz RS, BiH i regiona, među njima i predsjednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić“, najavio je RTRS izbjegnuti „pokolj“.

A potom su dodali: „Na akademiji nije bilo bošnjačkih zvaničnika i stranih diplomata“. Kakva opasna i morbidna aluzija, koja navodi na zaključak da su bošnjački zvaničnici i strane diplomate znali da se priprema pokolj, te zbog toga nisu ni došli. Budala Bole je mala maca, kakve opasne Budale vode Javni servis.

Da li je Javno servis reagovao ishitreno, ili je, pak, riječ o svjesnoj podvali koja je mogla imati krvave posljedice?! Ovo drugo je na djelu, jer je priča, jasno je, pomno pripremana: Odmah nakon bolesne aluzije, pojavili su se dežurni analitičari/crni gavranovi, sa krvavim pjenama na poltronskim gubicama, i zakukali o ugroženosti, opasnosti, danku u krvi... Najavljene su „aktuelne“ emisije, koje su potom otkazane. Artiljerijska priprema bila je sistematična, trajna i žestoka, pješadija samo što nije krenula...

Okidač je bilo saopštenje MUP-a RS u kojem se ističe: „S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrijebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečane akademije povodom 20. godišnjice Republike Srpske“. Svjesno sijanje paranoje i insinuiranje smrtnih posljedica do kojih bi došlo „da nije bilo pravovremerne reakcije MUP RS“.

Jedna profesionalna policijska agencija nikada ne bi izdala ovakvo saopštenje, prije nego li provjeri sve aspekte događaja i pokuša locirati i pohapsiti osobe ubilačkih namjera. Kada se u BiH ovakvo nešto uradi, jasna je namjera da se ,ionako, ukorijenjena međunacionalna i međuentitetska mržnja dodatno produbi. Uz to su na Budali Boletu pokušali zaraditi dodatne političke poene, prizivajući nesreću na glavu Milorada Dodika. Jezivo!


A koliko je ta policija „profesionalna“, svjedoči podatak da su provjeru dvorane vršili dan prije akademije, iako se već mjesec dana zna da se skup treba održati u „Boriku“, te da će doći sva sila političara iz BiH, Srbije i regije. Valjda je bilo logično, odgovorno i profesionalno, da se dvorana maksimalno obezbijedi odmah nakon što je odlučeno da se u njoj održi proslava?! Posebno zbog činjenice da je napeto i na granici pucanja i na Kosovu i u BiH. Nikave tvrdnje o „prezauzetosti policije na obezbjeđivanju drugih događaja“ tu ne mogu poslužiti kao izgovor, jer predsjednik Srbije, premijer te zemlje, ministar unutrašnjih poslova... i ostali ne dolaze ovdje svaki dan. Niti se non stop po „Boriku“ valjaju Dodik i njegova bulumenta.    
  
Vrh MUP-a RS i vrh RTRS-a zakuhali su svjesno cijelu kašu, uopšte ne razmišljajući o posljedicama. Amaterizam i bezočnost tih individua, koji ne prezaju od izazivanja teških incidenata, mnogo je opasnija od sveg naoružanja Budale Boleta. A on ga je imao da raznese Banjaluku.

Bitan je ovdje još jedan aspekt: već šesti, sedmi put, režimski mediji pod kontrolom Milorada Dodika produkuju (lažne) vijesti o pripremi atentata na njega. Čine to toliko gorljivo da se čovjek ne može oteti utisku da žarko žele da se takvo zlo i desi. Nakon čega bi, valjda, oni ponijeli sablju, mačetu, jatagan, nož... i obračunali se sa svima onima koji im smetaju. Potvrđuju to, nažalost, i posljednji događaji, a Milorad Dodik, nakon svega, zaista i veoma ozbiljno treba da se čuva – ljudi oko sebe. Ako do sada nije shvatio da im je on samo sredstvo da ostanu na vlasti, a nikako „voljeni vođa“, onda je on Budala veća i od Boleta.